
ליווי טיפולי לנשים בתחומי בריאות האישה
פוריות, הריון ולידה, מעבר לאמהות, מחלות כאב שקופות
me time, זמן לעצמי

אני זוכרת שכשהייתי צעירה יותר קנאתי בנשים שיש להן תחביב ושנהנו מהזמן הפנוי שהיה להן לעצמן. מעבר לקריאה שתמיד אהבתי, לא היה לי משהו מיוחד למלא בו את הזמן שלי, ושהרגשתי שממלא אותי, הרגשתי שאני משתעממת בקלות וחיפשתי בדרך כלל להיות בחברת אנשים אחרים.
רק לקראת גיל 40, כשחזרנו ארצה משהות ממושכת בגרמניה, שם היה לי לא מעט זמן פנוי (שלמדתי בהדרגה לחבב), התחלתי לפתח שני תחביבים שהיום אני לא מוותרת על אף הזדמנות לעסוק בהם: ציור (בעיקר על אבנים) וריקוד (בעיקר לייפדאנס, שמתאים לכל אישה).
מדי פעם אני נשאלת : איך יש לך זמן לזה?
לאחרונה שמתי לב שאני עונה תשובות שלא מייצגות באופן מלא את מה שאני מאמינה ומרגישה, לדוגמא, כשאני אומרת שיש לי ילד אחד, בוגר יחסית, וזה מאפשר יותר פנאי לעצמי, או שזה בגלל שאני עובדת במשרה חלקית.
זה כמובן בהחלט חלק מהעניין ,אבל יש פה בעיניי גם הרבה מעבר. קודם כל מדובר בהחלטה ובאחריות שלי לדאוג באופן יזום לזמן שהוא בשבילי, מתוך תחושה ואמונה שמגיע לי ושזה חשוב שאטפח את עצמי ואעניק לעצמי. אחת ההחלטות החשובות שעשיתי כשחזרנו מחו"ל היתה לעבוד במשרה חלקית כדי שיהיה לי גם זמן לעצמי ולדברים שעושים לי טוב. ההחלטה אגב היתה עוד קודם להתחלת ההשתתפות בשיעורי הריקוד וגם קודם לציור. כלומר קודם פיניתי זמן ואז חשבתי איך למלא אותו.
כמובן שאני מודעת לכך שלא לכל אחת זה מתאים או מתאפשר לעבוד בחלקיות משרה, אבל אני כן מאמינה שכל אחת יכולה למצוא לעצמה זמן, גם אם הוא לא ממושך, שמוקדש רק עבורה. המדריכה שלי קוראת לזמן האישי היומיומי הזה "מקלחת פסיכולוגית" שחשוב לעשות בכל יום, בדיוק כמו מקלחת רגילה. הפרדוקס הוא שדווקא כשאנחנו הכי זקוקות לזמן הזה, הרבה יותר קשה לנו לגייס את עצמנו להתפנות אליו, למשל בתקופה שאחרי לידה, בזמן התמודדות עם אתגרים בריאותיים או נפשיים, או למשל בתקופות מאתגרות/משבריות, כגון בגיל המעבר. אבל דווקא אז זה אפילו יותר חשוב ומשמעותי. הזמן הזה והעיסוק במשהו שעושה לנו טוב ממלא בכוחות להתמודדות ומשפר את מצב הרוח. במהלכו אנחנו יכולות להתקרב לעצמנו, לגלות את היצירתיות שבנו ולפתח יחס מיטיב יותר וחמלה לעצמנו.
אז אם לסכם, אני מאמינה בכח של זמן לעצמי ומקווה שכל אישה תצליח לאהוב את הזמן שלה עם עצמה.
במסגרת שיחות עם נשים אני שמה דגש על הנושא הזה, אנו בודקות יחד מה החסמים לפינוי זמן אישי, מה צריך לקרות כדי שזה יתאפשר, מה כדאי להכניס לתוך הזמן הזה וכמובן עוקבות אחרי ההתנסויות, בצורה סקרנית כדי ללמוד מה נכון ומתאים לכל אחת.