11/2020
?איך הגעתי לטפל דווקא בנשים
הסיפור שלי כמטפלת בנשים מתחיל בסיפור האישי שלי. אני נשואה ואמא לילד מקסים, בן 14, שהגיע לעולם אחרי דרך די ארוכה ולא פשוטה של טיפולי פוריות. במהלך הטיפולים אובחנתי עם אנדומטריוזיס, מחלת כאב שקופה שעד אז לא ידעתי על קיומה.
ההתמודדות עם האבחנה והטיפולים לא היתה פשוטה, אבל לימדה אותי הרבה על עצמי ועל החיים ובעיקר על סוגיות של שליטה/חוסר שליטה ועל החשיבות של להתבונן על מה שיש לנו ופחות על מה שאין (השלמה עם העובדה שאני אמא לילד אחד והודייה על זה שאני אמא, דבר לא מובן מאליו).
בזכות ההתמודדויות והאתגרים בדרך האישית שלי, החלטתי לעזוב את התחום המקצועי שעסקתי בו (עוברי חוק) ועשיתי חישוב מסלול מחדש. היה לי הרבה זמן לחשוב כשהיינו שנתיים בגרמניה, בזמן שבעלי עשה פוסט דוקטורט ואני עשיתי הפסקה מהמירוץ של החיים, נחתי מהטיפולים ונהנתי מהאמהות.
כשחזרנו לארץ החלטתי שאני רוצה להכנס לתחום של בריאות האישה ולעזור לנשים שעוברות קשיים דומים לקשיים עמם אני התמודדתי.
חזרתי ללימודי תואר שני ולמדתי קורסים בתחום פסיכולוגיה ובריאות של נשים. את הפרקטיקום המקצועי שלי עשיתי בתל השומר, במרפאת אנדומטריוזיס, שם הנחתי קבוצה לנשים המתמודדות עם המחלה.
כשסיימתי את הלימודים, חיפשתי עבודה בתחום בריאות האישה וכך הגעתי לעבוד במאוחדת במרפאת בריאות האישה. במרפאה הרחבתי את ההסתכלות על בריאות האישה להסתכלות רחבה הכוללת נשים העוברות טיפולי פוריות, מתמודדות עם מחלות שקופות, נשים בהריון בסיכון, מי שמתמודדת עם לחץ וחרדה בהריון או אחרי הלידה, התמודדות עם קשיים בהורות הראשונית, דכאון אחרי לידה, אובדני הריון, ניהול כאב ועוד.
לאורך השנים השתלמתי ולמדתי מגוון קורסים בתחום הטיפול בנשים, השלמתי לימודי פסיכותרפיה קוגנטיבית התנהגותית וקורס מיינדפולנס למטפלים ובמיוחד למדתי המון מהנשים שהגיעו לטיפולי.